28 септември 2014

Лео и другите

Има една разлика, която някои хора в България няма, и не могат да видят и да разберат.
Тя не е в това, колко си "известен".
Нито е в това колко често те дават по телевизията и дали те знаят и циганчетата на Женския пазар. Не е  и в това колко пъти на ден ти въртят последния "световен" хит (пардон, проект, р`зби`аш ли?) по радио Веселина, Детелина и т.н. Нито пък колко пъти си влизал или излизал от Биг Брадър, колко пъти си бил жури на Хикс-фактор или Микс-трактор за изнамирането на поредната пееща амеба. 
Лео се движи и на велосипед в Ню Йорк, докато родните звезди ще се качат на
велосипед само ако част от рекламната им кампания за последния им албум.
Докато у нас се занимаваме с това какъв велик труд полагат Мария Илиева, Заки, Маки и Таки (или които и да са там) да изберат поредния "Х фактор" у нас (какво му беше на предишния?) и докато конкурентната телевизия ни залива със сензационни подробности от личния живот на най-ВИП-овете и паразитите им, в белите страни наистина известните хора са се заели с нещо много по-полезно и сериозно, като борбата с промените в климата. На снимката вдясно е Леонардо Ди Каприо сред еквадорски индианци, които от десетилетия водят неравна битка с Шеврон. Ако не Шеврон ви говори нещо, но не се сещате конкретно какво, потърсете в Гугъл "Шеврон + шистов газ" и ще разберете, че тия индианци сигурно имат причина да се притесняват.
Лео можете да го видите и във видеото долу, където обяснява защо си е направил труда да се разходи с протестиращите нюйоркчани. Повярвайте ми, струва си да го чуете (не, че говори нещо кой знае какво, но става въпрос за неща, които са пред очите ни от десетилетия).

И за да не кажете, че Лео само си прави реклама, или пък, че е само Лео и една птичка пролет не прави, ето ви я Дарил Хана, протестираща против изграждането на тръбопровод през земите на нейна позната (дори и видео има по темата) само защото смята, че този тръбопровод е екологична заплаха.
Не я познавахте в тази и светлина, нали? Разбира се, у нас Дарил Хана ще влезе в новините само ако е присъствала на светско събитие в качеството си на съпруга (вдовица) на Джон Кенеди - младши или някоя друга пикантерия.
Евгени Минчев показа слабост и се разплака във Vip BrotherВ същото време, да сте видели поне един от тия плазмодии от къщата на ВИП брадър да протестира против добива на шистов газ в Добруджа? Да сте чули от тях дали са "за" или "против" изграждането на Втора атомна в Белене или пък "Южен поток"?
Нито ще видите, нито ще чуете. За сметка на това ще се занимаваме със семейните "проблеми" на Жени и тъпкача и Тачо и хормоналните дисбаланси на Евгени Минчев.
Що ли?
Ми щото родните "звезди" още не са разбрали, че и под най-красивата паунова опашка се крие най-обикновен кокоши задник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!