08 септември 2011

Що не си гледате кралската сватба за 21 път?

Когато преди години даваха по ТВ "Тайният дневник на Адриан Мол" ми направи впечатление следното: в една от сериите Адриан спомена, че ще излиза да свърши някаква работа, защото неговото семейство предпочита да гледа сватбата на принц Чарлз и лейди Даяна за 20-ти път.
Същото и с Уилиям и Кейт Мидълтън - то не бяха с какво щяла да бъде облечена, с какво щяла да бъде съблечена, пък сестра и, пък брат му, пък къде щели да ходят преди и след, пък какъв стрес изпитвали...
А ние, от нашите си географски ширини да попитаме злобничко: "А блага ракия имаше ли на сутринта?".
Всъщност, не затова съм се заел да ги чепкам англичаните, нито пък заради поредния побой, който ни нанесоха в София преди дни.
Ето я новината в Дарикнюз, ето я и в оригиналното място. Както сами можете да се уверите, в Дарик дори леко са я поразширили, но в общи линии се спазва основният тон - престъпленията скачат на Острова след присъединяването на България и Румъния. Въртим, сучем - все до България и Румъния опираме. Никакъв Шенген, дори и визите трябва да им върнем на тия!
Много бързо забравиха първите дни на Януари 2007, когато тълпи от журналисти очакваха на лондонските летища самолетите (ордите), идващи от Балканите и в крайна сметка след голямото броене се оказа, че дошлите да си вадят хляба на Острова след присъединяването на двете страни към ЕС бяха по-малко от чакащите ги журналисти.
А знаят ли британците за това? Прочетете я статията и вижте кога е писана - преди повече от година. И, забележете - както статията на Дейли Експрес е основно за емигрантите от ЕС и се споменават, така "случайно" България и Румъния, така и в материала на Дарик емигрантите са от ЕС - не са се ограничили само до българите.
Всъщност, докато ровех из нета за да намеря горната статия, се сетих за една пресконференция преди години, на която британски полицаи обявиха, че 1/4 от всичките наркотици на Острова минават през българските граници. Не помня кой от тогавашните офицери в МВР им отговори: "Всъщност 100% от наркотиците във Великобритания минават през британските граници".
Да пускам линк и да напомням за Майкъл Шийлдс е безпредметно - първо, от него не си вадим изводите, че всички британци са такива, второ - достатъчно известен случай е. 
От друга страна, във Великобритания е пълно с индийци/пакистанци, азиатци, чернокожи - всякаква измет от колониите им. Пълно е с руснаци, украинци, поляци и представители на останалите източноевропейски страни, отишли там да си вадят хляба. И както можете да прочетете в линка по-горе, се справят добре. Едва ли всички са отишли във Великобритания с чисти помисли, едва ли престъпленията се извършват само и единствено от британци. Само че хайде да не си поднасяме така новините, че току виж утре сме направили една статистика що за граждани на ЕС са купили имоти и живеят у нас и в частност да погледнем към поданиците на Н.В. Елизабет ІІ. То вярно, че Дейли Експрес се води британския еквивалент на "Труд" и "24 часа", ама все пак и него хора го четат; пък западноевропейците имат вредния навик да вярват на това, което пише по вестниците, а не на очите си.
Та май е по-добре да си пуснете някоя от кралските сватби и да си ги гледате още веднъж - ай стига се ни разнасяли що за престъпници сме. 
Не сте по-стока от нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!